CCAT - CO Question & Answers

 1. An hourly worker whose wage is $15 per hour will be paid how much an hour for an eight-hour shift?


Answer - $120


2. Which of the following is the smallest value?


 Answer: 0.146


3. A home goods store sells 385 lamps in the month of July. if it sells 200 more lamps in the next month, how many lamps does it sell in August?


Answer : 585


4. Trust is to Transport as 


Answer : BED is to Rest


5. Canoe is to Voat as 


Answer : Helicopter is to Aircraft


6. Occupied is to Vacant as 


Answer : Honorable to shameful


7. Because experts have great knowledge on topics related to their fields, their opinions often ___ from the opininons of others.


Answer : deviate


8. Even though thew team's performance __ under their old manager, his firing was inevitable given his unethical actions behind closed doors.


Answer : flourished


9. When someone uses their mobile phone in a movie theatre, others might find this to be ____ .


Answer : impertinent


10. Apparently ___ by convention or modesty, the vacationer decided to sunbathe in the nude on the crowded beach.


Answer : unconstrained


Question - 15 - Image


Question - 16 - Image


Question - 17 - Image


11. A Store has a sale where all jackets are sold at a discount of 40%. If the regular price of the jacket is $75, How many jackets could be bought at the sale price if a shopper spent $495?


Answer : 11


12. 150 is what percentage of 240?


Answer : 62.5


13. What would be the next group of letters in the following series?


cmsd ... clre ... ckqf ... cjpg ?

 

Answer : cioh


14. Assume the first two statements are true. Is the final statement:


True

False


Uncertain based on the information provided?


Randall is older than Nicole.

Greg is younger than Nicole.

Randall is younger than Greg.


Answer: False


15. Assume the first two statements are true. Is the final statement:


True

False


Uncertain based on the information provided?


Andy knows Bob.

Bob knows Claire.

Andy knows Claire.


Answer: Uncertain


16. Assume the first two statements are true. Is the final statement:


True

False


Uncertain based on the information provided?


Every employee at Company X is bilingual.

Courtney is bilingual.

Courtney works at Company X.


Answer: Uncertain


17. How many of the five items in the left-hand column are exactly the same as the corresponding entry in the right-hand column?


Left-hand column         Right-hand column

Mendelson Industries         Mendelson Industries

Hernandez Pharmaceuticals Hernandez Pharmaceuticals

Jenkins Architectural Design Jenkins Architectural Design

Holmes Banking and Loans Holmes Banking and Loans

Wheeler Lawn Services         Wheeler Lawn Services


Answer: 5


18. How many of the five items in the left-hand column are exactly the same as the corresponding entry in the right-hand column?


Left-hand column         Right-hand column

Corvalis Manufacturing Co. Corvalis Manufacturing Corp.

Hastings Insurance         Hastings Insurance

Feldman Productions         Feldman Production

Brown & Ellis Consulting, Inc. Brown & Ellison Consulting, Inc.

Sylvan & de Young Law Firm Sylvan & De Young Law Firm


Answer: 1


19. How many of the five items in the left-hand column are exactly the same as the corresponding entry in the right-hand column?


Left-hand column Right-hand column

444 Almaviva Way 444 Almaviva Way

25 Cypress Rd.         26 Cypress Rd.

8 E Ellis Blvd.         8 E Ellis Blvd.

132 Colorado St. 123 Colorado St.

56 Almond Grove         56 Almond Grove


Answer: 3


20. What would be the next number in the following series?


1, 3, 3, 9, 27, ?


Answer: 243


21. A cashier uses an average of 3.5 twenty-dollar bills every hour in order to make change for customers. If this cashier works 180 hours per month, how many twenty-dollar bills will he need each month?


Answer: 630


22. A company has two production facilities that have production capacities of 100 units per day, and 60 units per day, respectively. How long will it take for both facilities to produce a combined total of 2,000 units?


Answer: 12.5 Days


23. Despite her desire to ______ her former employer during a job interview, the candidate chose to speak about her previous workplace in more ______ terms.


Answer : malign … diplomatic


24. His new car was already a mess even though he had promised himself he would keep his car ________.


Answer : immaculate


25. By what percentage did the median age increase between 1970 and 2000?


The chart shows:


1970: 28 years

1980: 30 years

1990: 33 years

2000: 35 years

2010: 37 years


Answer: 25%


26. A group of four numbers has an average (arithmetic mean) of 24. The first three numbers are 35, 11, and 20. What is the other number?


Answer: 30


27. An investor purchases cryptocurrency for $1,000 per unit. The cryptocurrency appreciates 200% in the first year and 150% in the next. What is the value of the cryptocurrency after two years?


Answer : $7,500/unit


28. An estimated 40% of all people were born after the year 2000. If two people are selected at random from around the world, what are the chances that NEITHER of these people were born after the year 2000?


Answer: 36%


29. Choose the word that is most nearly OPPOSITE to the word in capital letters.


ERSATZ


Answer: genuine


30. Choose the word that is most nearly OPPOSITE to the word in capital letters.


CARDINAL


Answer: trivial


31. ENTRENCH is to DISLODGE as …


Answer: LOATHE is to CHERISH


32. RECKLESS is to CAUTION as …


Answer: MEAN is to COMPASSION


33. Aware of the political ______ of making a magnanimous gesture of support, the politician extended her best wishes to her opponent when he fell ill, despite the fact that she had nothing but ______ for him.


Answer: utility … contempt


34. A coffee shop sold 300 beverages during one morning shift. Some of the drinks were $1 each and the rest were $3 each. If the total sales of beverages for that morning was $700, how many $3 beverages were sold?


Answer: 200


35. A company hires 14 new employees onto Sales Team A and 14 new employees onto Sales Team B. Within one year, 2 of the new Team A employees and 6 of the new Team B employees have quit. What percentage of the remaining employees are on Team A?


Answer: 60%


36. Stephanie is three times older than her daughter and 10% younger than her sister. If Stephanie's sister is 40 years old, how old is Stephanie's daughter?


Answer: 12


37. An office supply store sells pencils from five different brands, each with five different colors, and in three different sizes. How many different combinations of brand, color, and size are possible?


Answer: 75


38. A restaurant sold 250 drinks in a night. Some of the drinks were sold for $2 each, and the rest for $5 each. If the total sales of drinks for the night was $830, how many $2 drinks were sold?


Answer: 140


39. The graph below shows the number of books a book store sold per month. What is the average number of books sold per month during the five-month period?


From the graph:


October: 600

November: 1400

December: 1600

January: 1100

February: 500


Answer: 1040


Comments

Popular Posts